This post is a paid post and is made in cooperation with the listed companies and / or their products. All hyperlinks are therefore paid hyperlinks.

Den rytmiska, passionerade, estetiska och inte minst världsberömda dans-stilen Tango stammar från Argentina. Passion och livsglädje är något som präglar hela den sydamerikanska kontinenten. Färgstarka naturupplevelser och historiska platser är annat av stort värde som du kan uppleva på kontinenten. Om du vil uppleva den sydamerikanska passionen, naturen eller historian, kan det varmt rekommenderas att ta med på en rundresa Sydamerika, som bl.a. lamatours.se och många andra resebolag erbjuder.

Den vackra fotbollens kontinent

Man kan likaledes se passionen hos sydamerikanerna, på den spelstil som de flesta sydamerikanska fotbollsspelarna levererar. Fotboll är närmast religion i stora delar av Sydamerika, och det är knappast någon slump att länder som Argentina och Brasilien konstant tillhör världens bästa fotbollsnationer. När sydamerikanska fotbollsspelare går in på planen ger de allt för att vinna, och samtidigt lyser passionen för att leverera det vackra spelet. Alla medel är tillåtna så länge domaren och reglerna inte stoppar dem. Men framförallt handlar det om att ge allt av sig själv, och att alltid göra allting levande och passionerat. Det är viktigt för det flesta sydamerikanska spelarna, att fotbollen är estetiskt tilltalande, genom extravaganta och tekniska finter eller tricks med bollen.

Brasilien

Om du vill uppleva det som många kallar fotbollens hemland, kan en resa till Brasilien rekommenderas. Men Brasilien erbjuder mycket, mycket mer. Passionen går igen om man får uppleva karnevalen i Rio de Janeiro. Karnevalen hålls före påsk-fastan varje år, och i 2019 är den mellan den 2.a och den 9.e Mars. I den världsberömda karnevalen hyllas det färgstarka och livsglädje. I Rio de Janeiro kan man även uppleva den berömda stranden i Copacabana. Men Brasilien erbjuder även fantastiska naturupplevelser, såsom regnskog och Amazonas unika växt och djurliv.

Peru

Om man önskar att uppleva färgstark och intressant historia, är Peru ett fantastiskt resmål. Det är ingen slump att Machu Picchu är ett av världens mest berömda resmål. Staden är också med på UNESCO:s världsarvslista. Förutom den fantastiska estetiska upplevelsen, kan man ta del av den intressanta historia som handlar om Inkaindianernas framstående civilisation. Bland andra intressanta resmål i Peru kan det rekommenderas att uppleva Titicacasjön, som är en av jordens högst belägna sjöar. Den omges av mytologi och kulturell historia. Det arkeologiska området Tiwanaku, som även det är med på världsarvlistan, ligger på sydsidan av Titicaca-sjön.