This post is a paid post and is made in cooperation with the listed companies and / or their products. All hyperlinks are therefore paid hyperlinks.

Många har numera en kreativ hobby eller ett kreativt jobb. Det kan exempelvis vara som konstnär, grafiker, hantverkare eller inredningsdesigner. När man intresserar sig för det estetiska och är kreativ, så älskar man ofta att finna ny inspiration. Det kan vara allt ifrån nya stilar, nya metoder eller nya trender. Varför inte resa på en kombinerad inspirations och avslappningsresa?

Ubud

Bali bliver allt mera exploaterat av turismen, och därför bliver det också allts svårare att finna det som är ”äkta”. Bali har en utpräglad kultur inom konst, och olika konststilar, liksom de lokala har unika danskstilar. Det är således massor med inspiration att hämta fortfarande. Ett tips är att besöka staden Ubud. Ubud är en familjär konstnärsby med traditionell karaktär. Jämfört med andra större turistorter på Bali, är allting i Ubud i en lite mindre skala, och man har valt att fokusera på det balinesiska kulturarvet. I Ubud finns det rikligt med gallerier och museum där man kan få inspiration.

Religion och tempel

Lokalbefolkningens liv präglas av religionen och man dyrkar samma treenighet som hinduerna: Brahma, Shiva och Vishnu. Gatorna i Ubud kantas av tempel i varierande storlekar. Många av templen tar emot besökare, man skall dock klä sig i en typ av sarong och midjestycke. Det är ett krav eftersom templen är heliga platser. Ofta krävs även bara fötter. En fast donationsutgift ingår också vid besök, men det handlar om småpengar. Ett tempelbesök kan helt klart vara med till att ge inspiration, och man får ro till att tänka innovativa tankar.

Fantastiska Stränder

De flesta resebyråer som opererar med resor till Bali och andra asiatiska turistmål, erbjuder olika paketresor. Ofta kan man på så sätt kombinera kulturella upplevelser med sol och bad på en av Balis många paradisliknande stränder. Du kan bland annat finna paketresor till Bali hos Asiatours. Du kan finna såväl rena upplevelsesresor samt kombinationsresor hos dem. Du finner deras aktuella Bali-turer här: asiatours.se