This post is a paid post and is made in cooperation with the listed companies and / or their products. All hyperlinks are therefore paid hyperlinks.

Olika mer eller mindre minimalistiska stilar bliver allt vanligare i våra svenska hem. Dessutom så är det allt fler som intresserar sig för heminredning. Exempelvis så bliver den skandinaviska stilen mer och mer populär. Den skandinaviska stilen är minimalistisk på det sättet att man skall hålla det enkelt, och möbler och inredning är i naturmaterial och naturliga färger. Men nackdelen med de minimalistiska stilarna, hur snygga och praktiska de än må vara, är att det ofta bliver opersonligt och småtråkigt. Detta kan man råda bot på med hjälp av de tavlor man hänger upp på väggarna.

Abstrakt & Modern konst

Den abstrakta konststilen handlar om att motiven är nonfigurativa, dvs. de föreställer inte något specifikt. Denna typ av konst är det de flesta förknippar med moden konst, även om begreppet modern konst spänner över ett större område i vilket den abstrakta konsten ingår. Konstnärer som målar eller skapar abstrakt konst har oftast en ide om ett tema, eller en känsla, som motivet symboliserar. Men betraktaren läser ofta något helt annat in idet, och därför ger abstrakt konst ett personligt inslag i hemmet. Den moderna abstrakta konsten passar väldigt bra i det skandinaviskt inredda hemmet, eftersom motiven gör som stilen, nämligen håller det enkelt men betydningsfullt.

Klara färger ger liv i nedtonade hemmet

När heminredningen går i nedtonade naturfärger, och rena linjer, är det smart att införa små personliga, färgstarka detaljer. Abstrakta oljemålningar, i klara färger är ett bra sätt att skapa denna känsla av liv och rörelse i hemmet. Man bör välja de målningar som man själv, rent subjektivt tycker passar in i hemmet, och som representerar dem som bor där. På så sätt har man även ett naturligt samtalsämne med sina gäster. De kanske läser in något annat. Många väljer en annan strategi, de köper in abstrakta målningar av kända konstnärer, eftersom på så sätt bliver målningen också en slags investering. Detta kan endast, ifrån vårat stil-orienterade perspektiv, rekommenderas om konsten även passar in på förstnämnda råd.