This post is a paid post and is made in cooperation with the listed companies and / or their products. All hyperlinks are therefore paid hyperlinks.

Det bliver allt vanligare att man hänger upp tavlor och liknande, varpå det står ett favoritcitat eller ett budskap man tror på, istället för bara ett motiv. De motiv och liknande som vi väljer att hänga upp, skall i tidens trend och i allt större grad avspegla vår personlighet. Därför kan man faktiskt säga en hel del om personen som bor i ett hus, och dennes livsstil, genom att ta en titt på väggarna och det som hänger där.

Gör det själv

Om man vill ha en tavla med exempelvis sitt favoritcitat på, så finns det egentligen ingen anledning att köpa den till dyra pengar i en inredningsbutik. Man kan köpa ramar till relativt billiga pengar, och så skriva ut citatet eller motivet själv, om man har en fotoskrivare. Man får ett bra resultat, som ser ut professionellt ut, om man ser till att skriva ut på ett fotopapper istället för på ett vanligt standard ark. I de flesta ordbehandlingsprogram såsom Word, finns det olika teckensnitt att välja mellan, och man kan själv bestämma om det skall vara i färg eller i klassiskt svart på vit bakgrund. Att själv skriva ut på sin fotoskrivare behöver inte heller vara särskilt dyrt längre. Bläckpatroner till skrivare kan vara dyra om man köper original, men numera kan man lika gärna få ett bra resultat om man använder kompatibla patroner med god kvalitet. Om du t.ex. har en Canon fotoskrivare så kan du finna Canon skrivarpatroner till bra priser, via länken.

God stil

Om du vill göra dina citattavlor själv, så som ovan rekommenderat, är det några få ting du skall tänka på om du vill ha en god stil i hemmet. Om du har flera tavlor på en vägg eller i ett rum, bör man se till att använda samma typ av ramar, och samma färg på dessa. Dessa kan vara i olika storlekar, men då skall man se till att avväga storlek och inbördes placering noga, så att det blir estetisk tilltalande. Här kan man ta hjälp av det gyllene snitt för proportioner, 1,618. Dvs. och en tavla är en meter bred, och den nästa 1,6 meter bred, så harmonierar dessa med varandra. Och har du flera tavlor med text hängandes, så bör texten vara skriven i samma teckensnitt.