This post is a paid post and is made in cooperation with the listed companies and / or their products. All hyperlinks are therefore paid hyperlinks.

Stickar du själv? Det är ett fantastiskt tidsfördriv, där man även får ett påtagligt resultat i form av vacker kläder, eller saker. Ofta tänker man på olika garnsorter, olika färger på garnet och olika mönster, både vad gäller färger och maskor. Men det finns också flera olika metoder inom själva stickandet, som vi tänkte ta och titta lite närmare på, för skoj skull. Det kan var lite kul att prova något nytt. Självklart har du valt garn i bra kvalitet, Så du får ett resultat som håller länge, utan att t. ex. förlora passformen.

 

Engelsk metod

I England men även USA är det vanligt att ha garnet lindat om höger pekfinger istället för vänster. Det innebär att an istället för att plocka upp maskan, så kastar man, så att säga, garnet om stickpinnen

 

Portugisisk metod

Här tar du garnet runt nacken och håller det sträckt med höger hand. Med vänster hand håller du i stickpinnen medan du har garnet runt tummen. Sticka som vanligt med höger hand och linda garnet om pinnen med vänster tumme. Låter lite invecklat med är faktiskt ganska enkelt när väl man har fått lite rutin

 

Båda händer

Du kan kombinera vår traditionelle stickmetod med den engelska när du stickar med två färger. Han ena garn färgen på höger hands pekfinger och det andra garnet på vänster. Med den här metoden slipper du att byta garn på fingret, vilket ju spar en väldig massa trassel.

 

Specialfingerborg

Vill du ha båda garn på samma finger när du stickar två färger, kan du använda en specialfingerborg på pekfingret. Den har små pinnar som sticker upp och som separerar garntrådarna och håller dessa åtskilda.

 

Sticka från höften

Det finns faktiskt ett speciellt stickbälte, där du kan sätta fast ena stickpinnen. Har du en sådan kan du gå fritt omkring, och sticka med vänster hand. Googla det.

 

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here