Vad är lyx för dig?

Vad är egentligen vardagslyx? Vem är det som bestämmer om det är lyxigt eller inte? Det finns ett ganska enkelt svar på båda dessa frågorna, där svaret på den andra frågan är väldigt kort. Svaret är att det är du själv som bestämmer om något ska vara lyx eller inte. Vad som är vardagslyx för dig är väldigt individuellt och kan därför inte svaras på lika konkret. 

Men något som är vardagslyx är något som du gör lite då och då. Om du äter din favoritmiddag varje kväll är det tillslut inte vardagslyx - då är det bara vardag. Därför är det viktigt att du inte göra samma vardagslyx hela tiden utan att du varierar dig så att du hinner sakna vissa saker.

Image

Tips på vardagslyx

Vi har redan tagit upp att vardagslyx kan vara att äta din favoritmiddag. Men det kan också vara att ta dig extra tid till att njuta av den första kaffekoppen på dagen, att lägga på en ansiktsmask, tända ljus hemma eller titta på din favoritfilm. Det finns mycket som skulle kunna vara vardagslyx, och det är inte svårt att få till det varje dag. 

Det kan också vara att köpa en present till dig själv - till exempel en fin tavla eller något annat som du tycker om. Det är ju inte något du gör varje dag. Vardagslyx behöver inte vara att du checkar in på ett hotell mitt i veckan. Utan det kan också vara att njuta av ditt eget hem.