Hemmagjorda ansiktsmasker

Vet du om att du ofta har ingredienser hemma som du kan blanda ihop till en återfuktande och vitaminrik ansiktsmask? Du behöver inte gå till en affär varje gång du vill ge din hy lite extra glow. Genom att följa något av dessa recept kommer din hy att tacka dig. Dessutom är det mycket billigare att göra egna.

Image

Ansiktsmask med kakao

En fjärdedels avokado, en matsked kakao och en matsked honung. Det är allt du behöver för en ansiktsmask som rengör, återfuktar och lugnar huden. Dessutom behöver du bara blanda ihop ingredienserna och sen applicera på ditt ansikte. Se till att ditt ansikte är rent innan du applicerar masken och låt den verka i ungefär 10 minuter. Sen är det bara att skölja ansiktet med varmt vatten.

Morgonboost med matcha

När vatten, en tesked matcha och en tesked chlorella blandas får du en boostande ansiktsmask som ger din hud lyster. Matcha och chlorella kan du hitta i bland annat hälsokostbutiker. Blanda ingredienserna tills du får en slags pasta som du kan applicera på ansiktet. Lägg ett tunt lager på ansiktet och vänta drygt 15 minuter. Skölj ansiktet och klappa huden torr. 

Image
Image

Banan ger glow

Vill du ge huden lite extra glow ska du blanda en halv banan, en matsked apelsinjuice och en matsked honung. Ha ansiktsmasken på i 15 minuter och skölj sen av ansiktet med ljummet vatten. För bästa effekt ska du ha på en fuktkräm efteråt - då kommer din hy att tacka dig flera dagar framöver.