This post is a paid post and is made in cooperation with the listed companies and / or their products. All hyperlinks are therefore paid hyperlinks.

Här i Skandinavien har det länge varit populärt med samtalskök. Med samtalskök menas de öppna kökslösningar som gör det möjligt att samtala med sina gäster eller familjemedlemmar, samtidigt som man tillbereder maten. När man är värd för ett middagssällskap är detta än stor fördel, och likaså om man har en stor familj. En minimalistisk stil med rena linjer, har länge varit på modet när det gäller samtalskök – när man har ett öppet kök som husets hjärta, önskar man inte att det är rörigt i köket. Men om man vill tänka alternativt, och om man kanske är trött på att allt är undangömt i minimalistiska lösningar, så följer här ett tips.

Mysfaktor fås ofta på Caféer

Många tycker att det är väldigt trevligt och mysigt, att sitta på ett Café och fika, samtidigt som man samtalar om stort som smått. Så varför inte skapa Cafékänsla hemma i köket? Man kan besöka sina favorit caféer för att finna inspiration till sitt tema. Et Café -tema ger möjlighet till att ha pyntprylar och fina tavlor med enkla vardagsmotiv framme. Man kan låta vissa torrmatvaror som t.ex. kaffe och pasta, stå framme på köksbänken. De skall bara ligga i matchande fina burkar i Café-stil. Kaffekoppar och glas kan likaså få lov att synas, där de står fint och enhetligt uppstaplat i skåpet. Man kan placera en espresso kaffemaskin centralt i köket, eftersom kaffe, oavsett om man är till kaffe eller te, är det centrala i fika-kulturen. Doften av kaffe hjälper på cafékänslan. Och med en modern espressomaskin kan man erbjuda sina gäster olika slags färskt kaffe såsom kaffe-crème och cappucino.

Skyltar och autentiska prylar

Man kan sätta upp en eller flera griffeltavlor, där man antingen skriver olika kaffe man kan servera, eller varför inte bara ett citat eller ”välkommen in”. Griffeltavlor fås i olika storlekar, både till golv och till att stå på köksbänken. Budskapet på tavlan kan ändras när man har lust, eftersom man enkelt kan sudda ut och skriva nytt med sin krita. De är väldig vanliga i Caféer och passar därför i temat. Vidare så kan man ta på loppis eller surfa på nätet, och leta efter små pyntprylar, skyltar och liknande, som har tillhört ett nu nedlagt Café. Allt för at skapa den rätta Caféstämningen.