This post is a paid post and is made in cooperation with the listed companies and / or their products. All hyperlinks are therefore paid hyperlinks.

Efter att man som barn tappat sina mjölktänder så får man sina permanenta tänder. Dessa ska vi ha resten av livet, så det gäller att ta hand om dem och sköta om dem på ett bra sätt. Det för att man ska få behålla dem så länge som möjligt. Det gäller att ha en god tandvård hemma, så väl som att se till att regelbundet besöka en tandläkare.

Du kan välja en bra tandläkare i Malmö att gå till om du vill. Hemma är det bra om du ser till att borsta dina tänder, det minst två gånger per dag. Det är även bra att använda dig av tandtråd eller mellanrumsborstar, så att du även kommer åt mellan tänderna.

Det är även viktigt att tänka på vad du äter. Det eftersom viss mat fräter mer på dina tänder än annat.

Glöm inte att besöka tandläkaren

Även om du är duktig på att sköta om dina tänder genom att ha god tandvård hemma, så är det minst lika viktigt att låta en tandläkare kolla på dem. En tandläkare kan nämligen i tid se om ett hål är på väg att bildas och kan ge dig råd på vad du ska göra. De kan även upptäcka om du är på väg att få en tandlossningssjukdom.

Det är bra att gå minst en gång per år till tandläkaren. Utöver det är det även bra att besöka tandhygienisten. En sådan kan bland annat hjälpa dig med att ta bort tandsten samt även lära dig hur du på bästa sätt sköter om dina tänder. Många borstar idag sina tänder, men på fel sätt.

Om det var länge sedan du var hos en tandläkare i Malmö så kan det vara dags att boka en tid. Är det så att du lider av tandläkarskräck, påtala det, så kan du få hjälp även med det.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here