This post is a paid post and is made in cooperation with the listed companies and / or their products. All hyperlinks are therefore paid hyperlinks.

Funderar du på att köpa hem en lamineringsmaskin? Det är inte bara företag som har nytta av dessa, utan även privatpersoner kan använda dem för olika saker. När du ska köpa dig en lamineringsmaskin så är det bra att fundera på vad du har för behov. Vad är det du ska använda den till? Kanske du vill laminera foton eller är det större saker? Hur ofta har du tänkt dig använda den? Det finns idag lamineringsmaskiner med olika valsbredd. De kommer i A4, A3 och A2. Det gäller då att du vet hur stora eller små saker det är du ska laminera. Om du väljer en större valsbredd så kan du laminera flera mindre fickor på en och samma gång.

Bra tips kring valet av lamineringsmaskin

Om du bara ska laminera med en eller två tjocklekar på laminatet så kan det räcka bra med en enklare variant som har förinställd temperatur och hastighet för några förbestämda tjocklekar på lamineringsfickorna. Om du vill ha större valmöjligheter är det dock bra att välja en mer avancerad modell. Fundera även på hur ofta du ska laminera och hur snabbt då maskinen värmer upp. Alla tar olika tid på sig att bli uppvärmda. En enklare modell tar 3–5 minuter på sig att bli varm medan en avancerad modell kan vara varm på en minut.

Laminera med ett bra resultat

När du laminerar så kan du för att undvika att det blir trassel eller att lamineringsfickan fastnar se till att alltid föra in den stängda sidan först. Skulle fickan komma ut och vara vit, så har du haft för låg temperatur eller så har den gått allt för snabbt igenom. Se till att ha tålamod så att lamineringsmaskinen hinner bli tillräckligt varm innan du börjar. Se även till att regelbundet göra rent valsarna i maskinen. Det går lätt med ett speciellt rengöringsark.

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here