This post is a paid post and is made in cooperation with the listed companies and / or their products. All hyperlinks are therefore paid hyperlinks.

God stil för miljön. God stil för plånboken. Det är helt enkelt många fördelar med att sälja gamla prylar som man själv inte finner sätt att återanvända. Det är dessutom lättare än någonsin, eftersom du numera kan nå ut till hela riket.

Det är fortfarande ganska vanligt med loppmarknader, men det var länge seden de var det enda, eller bästa sättet att sälja sina gamla prylar. Har man många små, billiga prylar är loppmarknader fortfarande ett effektiv alternativ, om man gillar att deltaga. Desto vanligare är det med att annonsera på via internet. Det har länge varit ett effektivt sätt att nå ut längre än i hemmakvarteret.

Enklare än någonsin att skicka prylar

Många som säljer prylar via internetsidor, begränsar sig till att köparen skall avhämta sin vara hemma hos säljaren. Kanske har man en oro för att man inte skall få sina pengar om man skickar, alternativt att köparen är orolig för att inte få sin vara om man betalat först. Många av de stora annonssidorna har dock funnit lösningar för detta, som gör det säkert för både köpare och säljare. En annan orsak till att man inte vill skicka, kan vara att man tycker att det är krångligt. Men det finns smarta lösningar numera, när man skal skicka paket. Hos exempelvis billigtpaket.se kan man med få klick både jämföra bästa priserna, samt boka frakten på ett och samma ställe. Man får helt enkelt de billigaste fraktkostnaderna, utan större ansträngning.

Andra kan ha nytta av till synes oanvändbara prylar

Före man slänger ut saker som man tror är värdelösa, och som man inte längre använder, bör man alltid tänka på, att det kanske är andra som kan använda dem. Ibland har prylarna inget reellt pengavärde, eller att det är för billigt till att man orkar sätta en annons. Men det är fortfarande god stil mot miljön, om man istället för att slänga, skänker dem till en genbruksbutik eller liknande. Detta alltså om prylarna fortfarande är användbara som sådana.