This post is a paid post and is made in cooperation with the listed companies and / or their products. All hyperlinks are therefore paid hyperlinks.

Idag är det många av oss som bär smycken i guld. Det är ringar, halsband, armband och örhängen. Men för att de ska hålla sig snygga länge är det viktigt att ta hand om dem. Samma sak gäller smycken i andra material. Det spelar ingen roll om dina smycken är i äkta metaller och ädelstenar eller om du har en massa bijouterier, det finns bättre och sämre sätt att ta hand om dem på. En sak du alltid bör ha som vana, det är att du tar av dig dina smycken då du går och lägger dig, eller då du ska träna, duscha, bada eller basta. Saltet från svett kan nämligen göra att både guld och silver oxiderar så att de gulnar eller blir mörka. Därför är det bra att inte ha på dig dem i onödan. Om de ändå blir utsatta för svett, eller fukt, se till att göra rent dem direkt på det sätt de behöver.

Bra tips för att få dina smycken att hålla längre

Om du vill ha ett nytt smycke, köp ett guldhalsband, men se sedan till att ta väl hand om det. Håll alltid alla dina smycken åtskilda från varandra. Det för att undvika att de får repor eller trasslar in sig i varandra. Sedan kan det även vara så att vissa material så att säga reagerar på varandra och det gör att de kan missfärgas. Det är inte fel att satsa på smyckeskrin eller ha dem i de askar du köper dem i. Undvik även att ha dina smycken i solen eller där det är fuktigt. Smycken, oavsett om de är äkta eller i plast kan nämligen missfärgas eller blekas. Du bör också regelbundet göra rent dina smycken. Det finns flera olika sätt att göra det på, beroende på material. En del smycken kan behöva putsas av en guldsmed.

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here