This post is a paid post and is made in cooperation with the listed companies and / or their products. All hyperlinks are therefore paid hyperlinks.

Det är idag mycket lätt att ta så kallade privatlån. Privatlån är lån som tas av privatpersoner för konsumtion. Det kan handla om vilken konsumtion som helst, långivaren frågar inte om detta när de ger privatlån eftersom det till skillnad mot bostadslån inte är den egendom man köper som utgör säkerheten för lånen. Istället är det låntagarens inkomst som utgör säkerheten.

 

Privatlån är mycket enkla att ansöka om och har låntagaren bara tillräckligt med inkomst kommer lånen omedelbart beviljas och betalas ut inom sekunder. Detta är förstås mycket fördelaktigt för den som behöver pengar snabbt men det finns också vissa risker med snabba lån. Det kan till exempel vara så att man tar lån när man inte borde ta lån och att man sedan tar andra lån för att täcka för dessa första lån.

 

Det som kan hända då är att man tappar kontrollen över sina skulder och då kan det lätt bli så att man faller ned i ett hål av skulder och räntor man inte klarar av, och man får säkert också betalningsanmärkningar när detta händer. Då sitter man fast i en situation med höga kostnader utan möjlighet att låna pengar, nästan i alla fall.

 

Man kan dock samla lån med betalningsanmärkning, spar pengar och få överblick. Att samla lån är ett sätt att få kontroll över sina skulder som inte många känner till men det kan lätta skuldbördan ordentligt.

Skuldfällan

Om man tagit för många krediter och tappat kontrollen över dessa kan det kännas som en situation som är omöjlig att klara upp. Det man ska göra om man känner att lånen blivit en för stor börda är att omedelbart kontakta långivaren. Denne har säkert erfarenhet av dylika situationer och kan säkert hjälpa dig med ett samlingslån för att du ska komma i takt med betalningarna igen.

 

Det som händer när du tar ett samlingslån är att din långivare löser in alla dina befintliga lån och ersätter dem med just samlingslånet. I detta fall är det nya privatlånet du tar, samlingslånet, villkorat till att du ska använda det för att lösa in dina lån. Det är trots allt det som är poängen med hela upplägget.

 

Fördelen för dig med ett samlingslån är att du nu har total överblick över dina skulder. Det är bara en enda betalning som ska göras per månad. Om du haft väldigt många små lån så kommer också alla de avgifter du betalat för dessa lån att försvinna och ersättas med en enda ny avgift. Detta gör att din kostnad för lånet blir väsentligt lägre per lånad krona.

Samlingslån möjliga trots betalningsanmärkning

Eftersom det ligger i långivarens intresse att du klarar av att betala dina räntor och avgifter så är det ofta möjligt för dig att få ett lån även om du kommer in med en ansökan med betalningsanmärkning. Eftersom du ska använda pengarna till att ersätta befintliga lån så ökar inte långivarens risk med att låna ut pengar till dig trots din betalningsanmärkning.

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here