This post is a paid post and is made in cooperation with the listed companies and / or their products. All hyperlinks are therefore paid hyperlinks.

Alla rum i ett hem fyller vissa behov och det är därmed bra att fundera igenom vad för funktion man vill att lampan ska ha i ett visst rum. I vissa rum kan det kännas viktigare att det är en dekorativ belysning än praktisk. Samtidigt är det i rum så som kök, badrum och arbetsrum viktigt att man har en funktionell belysning. Det går idag att välja en led armatur till en del rum. I köket kan man med fördel använda en led lysrörsarmatur för att få det ljus man behöver.

Jobba med belysningen på rätt sätt

När du ska välja lamparmatur och belysning för olika rum, börja då med det funktionella ljuset. Vad för slags ljus eller lampor behöver du ha för att kunna se tillräckligt bra? Ska du satsa på en led armatur eller flera lysrörslampor? Bra allmänljus är ett måste, så som taklampor som kan ge dig det ljus du behöver ha då du ska städa eller laga mat. Efter det kan du jobba vidare med att sätta upp stämningsbelysning. Sådan belysning har man för att höja trivseln i hemmet eller för att göra det lite mer mysigt. Få lite mer stämning helt enkelt.

Dela upp ljuskällorna

Det vanligaste felet de allra flesta gör, det är att ha alldeles för få ljuskällor i hemmet. Särskilt i stora rum, som ofta behöver ha många olika ljuskällor för att komma till sin rätt. I ett normalstort rum är det bra att ha minst sju olika ljuskällor. Är rummet större än normalt så kan upp till nio ljuskällor vara att rekommendera. Du kan då använda lamparmaturer, golvlampor, bordslampor, fönsterlampor, taklampor, spotlights med mera och det på olika platser i rummet. Det kan även vara smart att sätta dina lampor i olika höjder i rummet för att få till ett snyggt samspel dem emellan.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here