This post is a paid post and is made in cooperation with the listed companies and / or their products. All hyperlinks are therefore paid hyperlinks.

Ok, nu tänker du kanske; vad menar ni med det? Ska det handla om dans eller annat fysiskt uttrycksätt? Men nej, det skall faktiskt förstås bokstavligt, och här syftas det på att en god och sund hållning är en del av att efterlämna ett stilfullt utryck. Det är både attraktivt och stilfullt med en god kroppshållning, men framförallt är det hälsosamt. Att ha en god hållning kan vara med till att förebygga ryggproblem och muskelsmärtor.

Träning och ergonomi det första steget

Det allt grundläggande viktigaste, om man vill ha en och eller upprätthålla en god kroppshållning, är att hålla sig i form fysiskt. Det är fundamentalt viktigt att med jämna mellanrum träna mage och ryggmuskulatur, så kallad core -styrka. Därutöver är det viktig att förebygga onödigt slitage på framförallt ryggen, när man exempelvis lyfter tungt eller sitter länge på en kontorsstol. Detta genom att tänka på ergonomi, att sitta rätt, lyfta rätt osv. Om man är osäker omkring dessa områden är det att rekommendera att fråga en fysioterapeut eller liknande om tips och råd.

Extra hjälp att få – med rätt kläder

Numera finns det extra hjälp att få, alltså förutom träning och ergonomi, när man önskar att förbättra sin generella kroppshållning. Hjälpen finns i form av hållningskorrigerande kläder, eller som de ibland kallas hållningskläder. Det handlar om kläder som är specialdesignade för att understötta, underhålla och förbättra en god kroppshållning. Dessa kläder har hämtat inspiration från kinesiotejp, som ofta används av fysioterapeuter och liknande för att förbättra blodcirkulation, korrigera muskelfunktion och lindra smärta och spänningar i kroppen.

Så fungerar det

Hållningskorrigerande kläder aktiverar ryggmuskulatur, skulderblad och axlar. Det är dock viktigt att man väljer kläder i rätt storlek för att uppnå optimal effekt. De hållningskorrigerande kläderna hjälper till att skapa ett konstant flöde av information fram och tillbaka mellan nervreceptorerna som finns i tusental i huden och hjärnan. Detta gör att musklerna samverkar, och därmed skyddar och hjälper utsatta muskler med att fungera bättre.