This post is a paid post and is made in cooperation with the listed companies and / or their products. All hyperlinks are therefore paid hyperlinks.

Det finns många olika saker du kan göra med blockchoklad. Och du som tycker om att baka vet säkert redan att det är verkligen ett måste att alltid ha blockchoklad hemma.

Oavsett om du vill baka ett recept som tar flera timmar eller helt enkelt doppa jordgubbar i choklad för fredagsmyset är blockchoklad en ingrediens du bara måste ha liggandes i skafferiet!

Vad är skillnaden mellan bakchoklad och blockchoklad?

Eftersom blockchoklad inte innehåller äkta kakaosmör får det inte kallas för endast choklad. Därför läggs ordet block till innan.

Men då kakaosmör inte är en ingrediens håller sig blockchokladen bättre i rumstemperatur utan att smälta. Bakchoklad däremot har en “chokladigare” smak.

Smält blockchoklad på bästa sätt

Choklad är känsligt för värme och så även blockchoklad. Var därför noga att smälta blockchoklad på låg värme. Det är bättre att låta det ta lite tid istället för att försöka skynda på processen.

Blockchokladen smakar inte gott om den bränns vid. De två enklaste sätten att smälta blockchoklad är mikro och vattenbad.

I micron

Bryt blockchokladen i mindre bitar och lägg i en skål eller djup tallrik. Värm sedan blockchokladen på en mellan effekt i 30 sekunders intervaller. Och var noga att röra om emellan.

Upprepa intervallerna tills blockchokladen har fått en fin och smidig konsistens. Det är bättre att smälta i två omgångar än att lägga i för mycket i samma skål.

I vattenbad

Fyll en kastrull med vatten, endast några centimeter på botten krävs. Värm sedan vattnet och sätt en värmetålig skål uppepå.

Bryt blockchokladen i mindre bitar och lägg i skålen. Rör om under hela processen och se till att ingen ånga nuddar blockchokladen. Låt inte heller vattnet koka, det räcker att det sjuder lite granna.

Ett vattenbad ger bättre resultat än att smälta blockchoklad i mikron! Om den smälta blockchokladen blir grynig är det förmodligen på grund av för hög värme.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here