This post is a paid post and is made in cooperation with the listed companies and / or their products. All hyperlinks are therefore paid hyperlinks.

Är du intresserad av inredning och funderar på att renovera och inreda badrum? Läs då med här där vi tittar på badrumsinredning med inspiration på 2019 års badrum. Vi ska här titta på gemensamma nycklar för det moderna badrummet som exempelvis färgskalor, dekoration, material och former.

Färgskalor

Först och främst är vitt, svart och grått inredningsnyanser som aldrig blir omoderna. De tre nyanserna används flitigt och kan användas till att skapa mycket stilfulla badrum men det finns även möjligheter att skapa en långt mer personlig inredning med hjälp av färger. Vi hittar exempelvis en färgtrend inspirerat ur varma, rosa, persikofärgade nyanser. Nyanserna har en inbjudande och sensuell förnimmelse och ger tillsammans med organiska former och välluktande dofter en lugn och avslappnad känsla.

En färgskala som är populär med tanke på vår omvärld just nu är färger inspirerade av natur och miljö. I färgskalan återfinns bland annat nordiska och matta nyanser av grönt, äggskal och andra naturfärger som tillsammans med växter och plantor skapar en naturnära känsla i badrummet. Det är dessutom en generell inredningsstil som växer sig allt starkare i de skandinaviska länderna och gäller boendets alla rum.

Vi hittar också exempel på ett mer industriellt badrum med färger som dämpade grå och blå nyanser som påminner om betong, infrastruktur och storstadsmiljö. Svart och vitt är varmt välkommet i sammanhanget eftersom det förstärker känslan av storstad och arkitektur.

Former och material

Den runda formen är en riktig trend under 2019. Runda badrumsspeglar, handfat och tvålblandare är en stark trendsättare som tillsammans med kvadratiska former och geometriskt klinkers skapar en vacker och stilfull helhet. Klinkers i asymmetriska mönster är dessutom populärt som tillsammans med intressanta färger och runda speglar skapar en alldeles unik och personlig stil.

Ett starkt ledord för badrumsinredning är funktion och som följd av detta har badrumsmöbler designats för optimal funktion av högsta kvalitet. Det har därför blivit mycket populärt med möbler med exempelvis inbyggda högtalare och spotlights som dessutom har gett upphov till en stil som kan uppfattas som enkel, stram och ren.

Material i stål, betong och glas smälter samman med de runda formerna på ett utomordentligt sätt och skapar en futuristisk och hemtrevlig atmosfär. Detaljer i mässing är ett inredningsinslag som fungerar i de flesta badrum samt även är ett inslag för 2019 års badrumstrender. Även kompositmaterial som Corian och Dekton används flitigt och samsas med naturnära material som trä för att skapa kontraster.

Är du intresserad av badrumsinredning och vill läsa mer om inredningstips, färgskalor och generella stilar kan du läsa mer om ämnet på Iconic Nordic Rooms.