This post is a paid post and is made in cooperation with the listed companies and / or their products. All hyperlinks are therefore paid hyperlinks.

Dammtussarnas största fiende och din bästa vän i städningen är onekligen dammsugaren. Idag tillhör detta nyttiga redskap vanligheterna. I princip alla svenska hushåll äger åtminstone en dammsugare. Utbudet är stort, tillverkarna är många och det är inte alltid särskilt lätt att välja rätt produkt.

Ett bra tips är att titta på dammsugare bäst i test . Sådana typer av sammanställningar finns det gott om på nätet och kan vara en bra guide för dig som står inför ett inköp. I nästa rubrik tar vi upp vissa aspekter som du bör ha i åtanke när du köper dammsugare.

Att tänka på vid inköp

Vad är egentligen en bra dammsugare och vilken ska du välja? Här kommer några bra tips.

  • Viktigt med en rätt storlek- bor du i ett stort hus betyder det att du har en stor yta att städa därför är det viktigt att skaffa sig ett redskap som rymmer mycket damm och smuts. Dammsuger du många rum behöver du även en dammsugare som är smidigt och lätt att bära runt på.
  • Kompakt – dammsugaren ska inte ta för mycket plats. Den ska lätt kunna rymmas i garderoben utan att försvåra annat förvar av kläder eller tillbehör. De moderna dammsugarna har krympt i storlek men har i princip samma utrymme för damm.
  • HEPA-filter är bra- välj en dammsugare som har HEPA filter. Dessa filtrerar bort även små partiklar.
  • Undvik billiga dammsugare- billigare alternativ blir alltid dyrare i längden. Köp dammsugare som har bra filter, utrymme och kräver så lite underhåll som möjligt.

Att klara av veckostädningen

Dammsugare och städning går hand i hand. Idag städar de flesta en gång i veckan, en hushållssysselsättning som kan upplevas som besvärlig om tiden är knapp och stressen är stor. Hur klarar du veckostädningen? Här kommer några riktigt bra tips för alla som inte finner tiden att städa i lugn och ro:

  • Skaffa dig en bra dammsugare som är lätt och smidig
  • Fördela städningen olika familjemedlemmar emellan
  • Städa varannan vecka om du inte hinner göra det varje vecka
  • Skaffa professionell hjälp ifall du absolut inte kan fixa det själv

Visserligen är det alltid bäst att sköta sin egen städning men sanningen är att alltfler tycker att de inte hinner med den. Hjälp finns att få! I dagsläget finns det gott om städfirmor som gärna tar sig an vecko-, eller månadens städning. Känner du att du inte har ork och tid, kan du alltid anlita ett städföretag.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here